«Професія моя - гордість моя»
Кулінарія – це не просто предмет, це мистецтво (як музика, пісня, танці). А будь-яке мистецтво вимагає покликання, здібностей, наполегливої праці. В умовах ринкової економіки зростають вимоги до естетичного смаку в оформленні страв, створювати тенденції до конкуренції. Займатися улюбленою справою, виконувати улюблену роботу ніколи не важко.
До складу методичної комісії входять два викладача спецдисциплін, дванадцять майстрів виробничого навчання.
Методична проблема методкомісії:
«Підвищення професійної підготовки учнів шляхом впровадження в навчальному процесі інформаційно-комп"ютерних технологій»
Робота методичної комісії передбачає:
- організацію засідань методичної комісії;
- планування роботи викладачів та майстрів/н протягом всього навчального року;
- ознайомлення з кращим досвідом та впровадженням його в діяльність педагогів;
- підготовку та організацію предметних тижнів;
- підготовку та організацію конкурсів професійної майстерності, олімпіад;
- підготовку та організацію семінарів, конференцій, круглів столів;
- взаємовідвідування навчальних, гурткових, виховних, індивідуальних занять з спецпредметів та виробничого навчання;
- організація школи молодого педагога.
Звіт МК за 2018-2019 навчальний рік
Моя професія кухар,кондитер - моя гордість (презентація)
Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом сторіч, вона багата традиціями, вирізняється розмаїттям страв. Що вже казати про кухню Закарпатську, в якій сплелися традиції та кулінарні уподобання багатьох націй.
Народна кухня – це така ж культурна спадщина народу, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. Закарпатська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями.
Учні нашого навчального закладу на час виробничої практики влилися у багатонаціональну сім’ю митців кулінарної справи нашого краю, а саме: Мукачева та Мукачівського, Іршавського, Воловецького, Свалявського, Рахівського, Хустського, Міжгірського, Берегівського, Ужгородського районів.
Звичайно, у першу чергу майстри виробничого навчання перевіряють виконання своїми учнями програми виробничої практики. Але, у той же час, учні мають можливість торкнутися високого мистецтва приготування фірмових страв майстрів-кухарів, що є їх наставниками на виробництві.
У переліку підприємств ресторанного господарства, які прийняли наших учнів на виробничу практику і згодом працевлаштувалиє ресторани («Бульвар», «Фердінанд», «Винний сад», «Savoy », «Закарпатський КреденС»,«Ліон», «Євразія», «Міленіум», «VILLA DEL RE», «EventumHall»,«Вишневий сад», «Бограч», «Термалстар», «Графський двір», «Weekend» та ін.), і готельно-ресторанні комплекси («Горбок», «Континент», «Квітка полонини» та ін.), і кафе-бари ( «Акваріум», «Гостинна хата», «CoffeeТiмe», «Барі-барс», «Колиба», «Гріль-бар» та ін.), і піцерії («Патіо», «Бобо Піца», «Колізей», «Тіволі»), і кондитерські цехи.
Праця кухаря кропітка і важка, потребує багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку. Але воно того варте. Ця професія може дати людині і задоволення, і достаток, як, наприклад, Гордону Рамзі, Рейчел Рей, Вольфгангу Паку, Полі Дін, Алену Дюкассу, Тоду Інгліш, Нобу Матсухіса - найбільш високооплачуваним шеф-кухарям у світі за оцінкою журналу Forbes, річні доходи яких обчислюються у десятках мільйонів доларів.
Побажаємо такого ж успіху у житті майбутнім шеф-кухарям, а поки що нашим кращим учням та працевлаштованим випускникам: Молнар Нона Іванівна (гр.24а), Левицька Ніколетта Михайлівна (гр.24б), Жабко Наталія Юріївна (гр.24Т), Шпеник Ніколетта Іванівна (гр.34а), Микулець Михайло Васильович (гр. 34б), Бурч Тимофій Іванович (гр.34а), Мартинець Мілан Іванович (гр.34а), Янута Тетяна Юріївна (гр.34б), Нікітінова Крістіна (гр.34б), Плиска Ірина Іванівна (гр.24 Т)