Вступ до центру

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "МУКАЧІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ" ОГОЛОШУЄ ПРИЙОМ УЧНІВ НА НАВЧАННЯ У 2018-2019 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ.

Життя центру

На долонях я ніжно тримаю Серце друга, аби не зронить. Знаю я - за любов не карають, За любов починають любить. 14 лютого 2018 року, класний керівник групи № 24а, Миток М.М. провела святкування Дня Святого Валентина. Любов - це подарунок неба. Любов...

Про нас

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД"МУКАЧІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ" Наказом Міністерства освіти і науки України від 15.07.2013 №977 "Про деякі питання діяльності державних професійно-технічних навчальних закладів м. Мукачеве" припинено діяльність Мукачівського професійного ліцею сфери послуг шляхом реорганізації (приєднання) до...

Спортивно-масова робота

за посиланням. (https://www.facebook.com/aleksandr.gal.7/posts/1631453350275165) за посиланням. (https://www.facebook.com/aleksandr.gal.7/posts/1631446440275856) за посиланням. (https://www.facebook.com/aleksandr.gal.7/posts/1631439350276565)за посиланням. (https://www.facebook.com/aleksandr.gal.7/posts/1616398931780607)за посиланням. (https://www.facebook.com/aleksandr.gal.7/posts/1603209133099587)за посиланням. (https://www.facebook.com/aleksandr.gal.7/posts/1574673062619861) посиланням. (https://www.facebook.com/aleksandr.gal.7/posts/1515274455226389) посиланням. (https://www.facebook.com/aleksandr.gal.7/posts/1494056434014858?pnref=story) 26 жовтня 2017р. На базі ДНЗ «Мукачівський центр ПТО» проведений легкоатлетичний крос...

Учнівське самоврядування

Учні нашого навчального закладу стали помічниками Миколая у 2017 році, організували акцію по збору солодощів, іграшок, одягу щоб виконати прохання зовсім незнайомих дітей, які потребують підтримки, уваги та допомоги не лиш від лікарів Обласної дитячої лікарні, але...

12345
Гарячі новини

З підготовки професії кухар, кондитер

Методична комісія педагогів з підготовки професії кухар, кондитер

 «Професія моя - гордість моя»

   Кулінарія – це не просто предмет, це мистецтво (як музика, пісня, танці). А будь-яке мистецтво вимагає покликання, здібностей, наполегливої праці. В умовах ринкової економіки зростають вимоги до естетичного смаку в оформленні страв, створювати тенденції до конкуренції. Займатися улюбленою справою, виконувати улюблену роботу ніколи не важко.

Склад методичної комісії 

 

 

 

Фото педагога

 

 

 

ПІБ педагога 

Кваліфікаційна категорія (тарифний розряд), педагогічне звання

 

 

Предмет, який викладає

 

 

 

Методична проблема, над якою працює педагога

Голова методкомісії

Beresh 639x479

 

 

 

 

Береш Мар’яна Михайлівна

 

 

 

12 т. р., «майстер виробничого навчання І категорії»

 

 

 

професійно-практична підготовка

 

 

 

«Упровадження перспективних педагогічних технологій в умовах професійного навчання»

 Elek

 

 

 

Елек Наталія Василівна

 

 

 

«спеціаліст другої категорії»

 

 

 

спецпредмети

 

 

«Ефективністьви користання інноваційних методів навчання при викладанні спецдисциплін»

 mytok m.m

 

 

 

Миток Марія Михайлівна

 

 

 

«спеціаліст другої  категорії»

 

 

 

спецпредмети

 

 

«Інноваційні підходи до створення комплексно-методичного забезпечення професійно-теоретичних предметів»

 Beker

 

 

 

Бекер Олеся Миколаївна

 

 

12 т. р., «майстер виробничого навчання І категорії»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

професійно-практична підготовка

 

 

 

«Формування та удосконалення виробничих навиків на уроках виробничого навчання»

 Boyko 348x523

 

 

 

Бойко Іванна Іванівна

 

 

12 т. р., «майстер виробничого навчання І категорії»

 

 

 

«Формування творчих здібностей учнів на основі врахування їхніх інтересів та нахилів»        

P8210018 639x412 

Гладун Галина Михайлівна

11 т. р., «майстер виробничого навчання ІІ категорії»

«Удосконалення професійно-практичної підготовки кухарів, кондитерів шляхом застосування активних методів»

 

 

 

 

«Удосконалення навчально-виробничого процесу шляхом застосування інноваційних методів на уроках виробничого навчання»

 MytulyaV.J 450x463

 

 

 

Митуля Віта Йожефівна

 

 

12 т. р., «майстер виробничого навчання І категорії»

 

 

pulup 

 

 

 

Пилип Марія Василівна

 

 

12 т. р., «майстер виробничого навчання І категорії»

 

 

 

«Розвиток естетичного смаку під час проведення виробничого навчання»

 povolotska 348x523

 

 

Поволоцька Стефанія Василівна

 

 

 

12 т. р.

 

 

 

«Самостійна робота учнів на уроках виробничого навчання»

  Рябець Марія Михайлівна

 

11 т. р.

«Особливості проведення нестандартних уроків виробничого навчання»

 

turina n 

 

Туріна Наталія Іванівна

12 т. р., «майстер виробничого навчання ІІ категорії» «Розвиток  розумових здібностей  учнів під використання інтерактивних методів навчання на уроках виробничого навчання»
 fedotova1

 

 

Федотова Євгенія Євгеніївна

 

 

12 т. р., «майстер виробничого навчання І категорії»

 

 

«Використання диференційований контролю  знань, умінь і навичок учнів на уроках виробничого навчання»

 Syshuluna

 

 

Сушилина Олена Володимирівна

 

 

 

10 т. р.

 

 

«Ефективність використання, методів, прийомів і засобів навчання на уроках виробничого навчання»

До складу методичної комісії входять два викладачя спецдисциплін, одинадцять майстрів виробничого навчання.

Методична проблема методкомісії:

 «Ефективність використання інноваційних технологій під час викладання спецдисциплін та виробничого навчання»

         Робота методичної комісії передбачає:

- організацію засідань методичної комісії;

- планування роботи викладачів та майстрів/н протягом всього навчального року;

- ознайомлення з кращим досвідом та впровадженням його в діяльність педагогів;

- підготовку та організацію предметних тижнів;

- підготовку та організацію конкурсів професійної майстерності, олімпіад;

- підготовку та організацію семінарів, конференцій, круглів столів;

- взаємовідвідування навчальних, гурткових, виховних, індивідуальних занять з спецпредметів та виробничого навчання;

- організація школи молодого педагога.


2015-2016 Навчальний рік


Ефективність використання інноваційних технологій під час викладання спецдисциплін та виробничого навчання (презентація)

BereshMK2016 298x192


 Моя професія кухар,кондитер - моя гордість (презентація)

KyharKonduterPR 301x193


  Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом сторіч, вона багата традиціями, вирізняється розмаїттям страв. Що вже казати про кухню Закарпатську, в якій сплелися традиції та кулінарні уподобання багатьох націй. 

  Народна кухня – це така ж культурна спадщина народу, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. Закарпатська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями.

   231 вихованець нашого навчального закладу на час виробничої практики влився у багатонаціональну сім’ю митців кулінарної справи нашого краю, а саме: Мукачева та Мукачівського, Іршавського, Воловецького, Свалявського, Рахівського, Хустського, Міжгірського, Берегівського, Ужгородського районів.

  Звичайно, у першу чергу майстри виробничого навчання перевіряють виконання своїми підопічними програми виробничої практики. Але, у той же час, учні мають можливість торкнутися високого мистецтва приготування фірмових страв майстрів-кухарів, що є їх наставниками на виробництві.

  У переліку підприємств громадського харчування, які прийняли наших вихованців на виробничу практику і ресторани («Бульвар», «Фердінанд», «Ловачка», «Делі», «Ліон», «Фенікс», «Міленіум», «Гавань», «ЛанГер», «Вишневий сад», «Бограч» та ін.), і готельно-ресторанні комплекси («Альфа», «Континент» та ін.), і кафе-бари («Паріс», «Фортуна», «Грінвіч», «Асторія», «Трактир», «У цімбора», «Моменто» та ін.), і піцерії («Патіо», «Бобопіца», «Колізей», «Тіволі»), і кондитерські цехи.

   Праця кухаря кропітка і важка, потребує багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку. Але воно того варте. Ця професія може дати людині і задоволення, і достаток, як, наприклад, Гордону Рамзі, Рейчел Рей, Вольфгангу Паку, Полі Дін, Алену Дюкассу, Тоду Інгліш, Нобу Матсухіса - найбільш високооплачуваним шеф-кухарям у світі за оцінкою журналу Forbes, річні доходи яких обчислюються у десятках мільйонів доларів.

   Побажаємо такого ж успіху у житті майбутнім шеф-кухарям, а поки що нашим кращим учням: Фанта Іванні (гр.№32а), Денисенку Віталію (гр.№32а), Лебович Аліні (гр.№33а), Фейсі Владиславу (гр.№33а), Сарканич Каріні (гр.№ 34), Мацецкому Андрію (гр.№34), Солоділовій Анні (гр.№22а), Волошин Христині (гр.№22а), Ляшенко Владиславу (гр.№24), Петричко Оксані (гр.№24), Сарканич Крістіні (гр.№12а), Талапі Михайлу (гр.№12а), Косей Олені (гр.№14), Паславському Миколі (гр.№14), Піняшко Сніжані (гр.№14т), Медвідь Михайлу (гр.№14т).


2014-2015 Навчальний рік


  Учні ДНЗ «Мукачівський центр ПТО» з професії кухар, кондитер проходять виробничу практику на сучасних підприємствах харчування:

- ресторан «Рів’єра», ресторан «Амур», ресторан «Велюр» тощо, де показують високий професійний рівень і після закінчення навчання залишаються на роботі.

  Засідання методкомісії проводиться один раз на місяць, десять раз на навчальний рік, де розглядаються поточні  питання, педагогічні працівники звітують про пророблену роботу і планують подальшу свою роботу.

32 33


    В рамках тижня проведена виставка стіннівок на тему «Моя професія – найкраща»  та виставка-дегустація закарпатських страв, приготовлених учнями центру .

5 6 7 8

   Дуже пізнавально для учнів було проведення кулінарного шоу «Смачного!», де всі присутні ознайомились  з основами української кухні, багатством  кулінарного мистецтва.

9

   Гості  показали свою майстерність і розкрили свої «секрети», представивши на огляд шедеври персональної кухні. Під час проведення тижня були запрошені випускники навчального закладу, які провели майстер-клас по приготуванню других гарячих страв

   Майстер-клас – це наочна демонстрація своїх здібностей, своєї фахової майстерності. В центрі проводились такі майстер-класи:

- «Приготування фондю сирного», «Приготування фондю шоколадного» - майстри в/н Береш М.М., Бекер О.М.

18 11 

- «Приготування заварного тіста і виробів з нього»  - майстер в/н Бойко І.І.

15

- «Приготування других гарячих страв» - учні  випускних груп.

10


  05 січня 2015 року в ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» традиційно пройшли педагогічні читання за певною тематичною програмою, як одна з продуктивних форм методичної роботи з підвищення професійної компетентності педагогів, що дозволяє вивчити та перейняти перспективний педагогічний досвід, обговорити актуальні проблеми освітньої практики, визначити шляхи їх вирішення.

31 30

  У рамках педагогічних читань створюються оптимальні умови для неформального активного професійного спілкування і це надає можливість педагогам розширити свою педагогічну свідомість, обмінятися досвідом, знайти однодумців.


  В 2014 році майстри в/н Береш М.М., Бекер О.М., Бойко І.І., Туріна Н.І. та Поволоцька С.В.  пройшли курси підвищення кваліфікації  у Львівському вищому училищу готельно-ресторанного бізнесу за професією кондитер. Май1стри в/н підвищили свій професійно-практичний рівень і отримали кваліфікую кондитер 4 розряду.

28 29 


2012-2014 Навчальні роки


    Виходячи із передбачених завдань, методична комісія працює над удосконаленням науково-теоретичної, професійно-практичної і фахової  підготовки педагогів з метою надання якісної освіти відповідно до державних стандартів.

     Для підготовки висококваліфікованих робітників створена відповідна матеріальна база:

- кабінет «Технологія приготування їжі», який  забезпечений необхідним унаочненням, підручниками, муляжами, стендами, плакатами, зразками посуду, інструменту1 ;

- кабінет «Виготовлення борошняних кондитерських виробів» -  забезпечений необхідним унаочнення, муляжами тортів, тістечок і різних кондитерських виробів, стендами, плакатами, інструкційно-технологічними картками, зразками інструментів

         Особлива увага приділяється професійно-практичній підготовці:

- 2 лабораторії кухарів та 2 лабораторії кондитерів оснащені необхідним сучасним обладнанням, інвентарем, посудом, інструментарієм згідно комплексно-методичного забезпечення лабораторій.

      Методична комісія постійно веде роботу над розширенням комплексно-методичного забезпечення:

- створена електронна база з професійно-практичної підготовки за професією кухар, кваліфікація -  3, 4 розряд, професія кондитер, кваліфікація – 3 розряд;

- розроблені інструкційно-технологічні картки для проведення виробничого навчання з професії кухар, кондитер;

-  виготовлені   муляжі кондитерських виробів та кулінарних виробів;

- виготовлені плакати та стенди до тем програм теоретичного та виробничого навчання.

   Методичною комісією організовано і проведено  тиждень з професії кухар, кондитер, метою якого було популяризація професії, розвиток творчих здібностей учнів.


      Методична комісія запрошує не тільки випускників, але й представників інших навчальних закладів з метою обміну досвідом. Так, майстри в/н Береш М.М. та Бекер О.М. постійно співпрацюють з викладачами та учнями  Свалявського технічного коледжу.

    На початку навчального року методична комісія, розглядаючи навчальні плани і програми викладачів та майстрів в/н,  планує проведення відкритих уроків із спецдисциплін та  виробничого навчання з метою вивчення та обміну досвіду між педагогами:

- предмет «Кухня народів світу» на тему «Французька кухня» - викладач Елек Н.В.

20  19

- предмет «Технологія виготовлення борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства» на тему «Виготовлення  оздоблень з крему» - викладач Миток М.М.

21

- з виробничого навчання на тему «Приготування котлетної маси і нпф із неї» - майстер в/н Митуля В.Й. ;

22  23

- бінарний урок з виробничого навчання на тему «Приготування м’ясних гарячих страв»  - майстри в/н Бекер О.М., Береш М.М.

24  25


Одним з напрямком роботи методичної комісії є робота над створенням інноваційних проектів:

- навчальний веб-сайт «Дієтичне харчування» - розроблений майстром в/н Туріна Н.І.

- веб-сайт «Кондитерський цех» - майстер в/н Туріна Н.І.;

- відеофільм «Урок майстра на тему «Пісочні тістечка «Кошики» - Мартин М.В.

26 27

- «Страви із борошна в обрядах українців» - майстер в/н Береш М.М.

- «Методика викладання теми програми професійно-теоретичної підготовки «Посуд для закладів ресторанного господарства» з використанням сучасних інноваційних технологій» -  викладач Миток М.М.

- «Впровадження у навчально- виробничий процес підготовки кухарів сучасних тенденцій в технології декорування страв» -  викладач Миток М.М.

zoofirma.ru

Ми в соцмережах

YouTube

Статистика відвідувань

  • Відвідувачі : 61
  • Статті : 523
  • Веб-посилання : 9
  • Перегляди статей : 1069820

Погода

Погода в Мукачево » Україна

zoofirma.ru